مقاوم سازی با FRP (قسمت دوم)
مزایای سیستم FRP در مقاوم سازی
مقاوم سازی با FRP- مقاومسازی پایه های پل
مزیت مصالح FRP در ترمیم و تقویت سازه نسبت به روش مقاوم سازی سنتی عبارتند از:
۱-وزن مصالح FRP بسیار ناچیز است که یکی از اهداف تقویت و مقاوم سازی سازه می باشد. با اینکه FRP ها نسبت به فولاد و بتن بسیار سبک تر هستند ولی دلیل اصلی کاربرد آنها در مقاوم سازی سازه بدلیل عوامل زیر است.
۲-ضخامت کم لایه های FRP (در حد میلیمتر)، باعث میگردد تا استفاده از آنها در مقاوم سازی سازه، اضافه فضا نداشته باشد.
۳-استفاده از FRP برای تقویت و مقاوم سازی ساختمان نیاز به زمان زیادی ندارد و اعضای مقاوم سازی شده در زمان بسیار کوتاهی آماده سرویس دهی می شوند.
۴- مقاومت بالایی در مقابل خوردگی دارد. این امر سبب میگردد تا علاوه بر مقاوم سازی سازه بدلیل خواص نفوذ ناپذیری بالا اعضای سازه ای را از عوامل خورنده محافظت کند و نیاز به تعمیرات دوره ای را حذف کند.
۵-توانمندی بالای مصالح FRP در محاسبات فنی و طراحی (سختی، مقاومت و شکل پذیری)، آنها را به سیستم های بی نظیر در مقاوم سازی تبدیل کرده است.
۶-عدم توقف کاربری در زمان اجرای مقاوم سازی با FRP
مشکلات استفاده از کامپوزیت FRP در تقویت و مقاوم سازی سازه
طراحی و محاسبات مصالح FRP در بهسازی و مقاوم سازی سازه بدلیل رفتار غیر ایزوتروپ نسبت به فولاد و بتن متفاوت تر است.
در روش تقویت سازه با FRP، انتخاب نسبت مناسب الیاف به رزین، نوع الیاف و رزین مصرفی، مواد تکمیل کننده مورد نیاز و نیز نصب و اجرای لایه ها نیاز به دقت فراوانی دارد.
شکل پذیری پایین مصالح FRP، سبب میشود تا برآورده کردن بندهای مطلوب آئین نامه های مقاوم سازی، مستلزم رعایت برخی محدودیت کرنش گسیختگی در کشش برای این مصالح گردد.
بدلیل ضعف نسبی مصالح FRP در برابر حریق و آتش سوزی، در پروژه مقاوم سازی نیاز است تا پوشش اضافی بر روی لایه FRP اجرا گردد که باعث می شود هزینه مقاوم سازی بالا رود.
ارسال نظر شما
انتشار یافته : ۰ در انتظار بررسی : 5