ناسا: راکتی از جنس نانولولههای کربنی به فضا پرتاب شد
شرکت نانوکمپ تکنولوژیز (Nanocomp Technologies) با همکاری ناسا موفق به ساخت مخزن تحت فشار با استفاده از نانولولههای کربنی شدهاست. راکت حاوی این مخزن چندی پیش به فضا پرتاب شد.
۱۶ ماه می ۲۰۱۷ ناسا راکتی به فضا ارسال کرد که در مخزن تحت فشار کامپوزیتی آن از نانولولههای کربنی استفاده شده بود. این مخزن در واقع یک تانک آلومینیومی پوشیده از مواد کامپوزیتی با توانایی نگه داشتن گاز و سیالات تحت فشار است. در مخزن این راکت از نانولولههای کربنی به هم بافته استفاده شده و ساختاری ۵ برابر مستحکمتر از فولاد دارد.
یکی از مزایای استفاده از کلافهای نانولوله کربنی در این مخزن، کاهش وزن آن است. این الیاف توسط شرکت نانوکمپ تکنولوژیز ساخته شدهاست. این شرکت در حوزه ساخت کابلهای اطلاعات سبک فعالیت دارد. این کابلها با وجود خواص الکتریکی مناسب، استحکام بالایی ندارند.
نانوکمپ در قالب یک همکاری مشترک با ناسا اقدام به تغییر فرآیند خود بهمنظور افزایش استحکام الیاف کرده است.
مایکل میدور از محققان ناسا میگوید: «ایده ما در این پروژه آن بود که با نانوکمپ همکاری کنیم تا خواص کششی الیاف افزایش یابد. برای این منظور، روشهای مختلفی مورد بررسی قرار گرفت.»
این گروه به دنبال استفاده از نانولولههای کربنی برای تولید الیاف بودند تا در نهایت این الیاف برای کاهش ۳۰ درصدی وزن مخزن راکت و افزایش استحکام آن به کار رود.
برای تولید این الیاف، میلیونها نانولوله کربنی به هم بافته شده و در نهایت کلافی ایجاد میشود که بین آنها هیچ اتصال دهندهای وجود ندارد. تنها چیزی که موجب چسبیدن نانولولهها به هم میشود، بافته شدن آنها و پیچش هر نانولوله به دیگری است که موجب قفل شدن نانولولهها میشود.
املی سیوچی از محققان ناسا میگوید: «از سال ۲۰۰۰ نسبت به این فناوری علاقهمند شدیم. دلیل این امر آن بود که اطلاعات ما نشان میداد که خواص مکانیکی نانولولههای کربنی بهتر از آن چیزی است که معمولاً در حوزه هوافضا رایج است. از سوی دیگر با استفاده از نانولولههای کربنی میتوان وزن را به شدت کاهش داد.»
ارسال نظر شما
انتشار یافته : ۰ در انتظار بررسی : 5