مقاوم سازی با FRP (قسمت اول)
پلیمر مسلح شده با فیبر Fiber Reinforcement Polymer
سیستم مقاوم سازی با FRP ، یکی از روش نوین مقاوم سازی و پوشش محافظتی در صنایع مختلف می باشد. مصالح(FRP (Fiber Reinforcement Polymer یا پلیمر تقویت شده با فیبر که امروزه کاربرد زیادی در ترمیم، تقویت و مقاوم سازی سازه ی بتنی و فلزی و نیز صنعت کامپوزیت دارند، از دو جزء اساسی تشکیل میشوند؛
فایبر (الیاف) و ماتریس (رزین). فایبر یا الیاف FRP که دارای مشخصات فنی الاستیک و بسیار مقاوم هستند، جزء اصلی باربر در ماده FRP محسوب میشوند. فیبرهای تشکیل دهنده FRP می توانند در یک راستا یا در دو راستای عمود بر هم قرار داشته باشند. رزین FRP نیز اصولاً به عنوان یک محیط چسباننده عمل میکند که فایبر را درکنار یکدیگر نگاه می دارد.
الیاف کامپوزیت FRP با چسب و رزین مستحکم بمنظور تقویت سازه به سطح بتن چسبانده میشوند. الیاف و ورقه FRP پوشش مناسبی جهت ایزوله کردن و مقاوم سازی بتن سازه آبی از محیط خورنده مجاور هستند. همچنین از ورقه کامپوزیتی FRP جهت تعمیر و تقویت سازه ی آسیب دیده (ناشی از زلزله و یا ناشی از خوردگی آب یوندار) استفاده میشوند.
دلایل استفاده روز افزون از FRP در پروژه مقاوم سازی را میتوان به صورت زیر لیست کرد:
افزایش تولید، تامین و توزیع وسیع که باعث کاهش قیمت FRP و خرید و فروش FRP شده است.
بهبود خصوصیات الیاف و رزین مصالح FRP در سال های اخیر، سبب بکارگیری آن در اکثر پروژه مقاوم سازی شده است.
خواص ضد خورندگی مواد FRP در کنار مقاومت مکانیکی بالا سبب شده است که دو مقوله مقاوم سازی تقویت سازه و پوشش ضد خوردگی در سازه ی بتنی، فولادی، پل، لوله، مخازن و تاسیسات پتروشیمی و صنعتی، به صورت همزمان با صرفه جویی در زمان و هزینه صورت گیرد.
استفاده از FRP در تقویت سازه بتنی، ارزان تر از تخریب اجزای سازه بتن آرمه و مقاوم سازی با روش سنتی شده است.
روش تولید اصلاح شده کامپوزیت FRP، منجر به تولید محصولاتی با خواص مقاومتی و مشخصات فنی بالاتر و کاهش قیمت FRP تولید شده است.
بهینه کردن ترکیب فیبر اف آر پی با ماتریس چسب اف ار پی (رزین اپوکسی FRP) برای سازگاری مناسب تر با یکدیگر در سیستم FRP در عملیات بازسازی و تقویت سازه امکان پذیر شده است.
ارسال نظر شما
انتشار یافته : ۰ در انتظار بررسی : 5